21. Århundrede. Fra Verdenskrige til Brexit: Storbritanniens Rejse Gennem Det 20. og 21. Århundrede. Det 20. århundrede bragte store forandringer, herunder to verdenskrige, hvor især den første førte store tab med sig.
Klasseinddelingen begyndte så småt at smuldre, selvom ekkoet af den stadig findes. Churchill fik landet gennem 2. verdenskrig på en beundringsværdig måde, men man mistede mange af sine kolonier i den følgende periode. Nationalt formåede Labour at opbygge et fungerende velfærdssamfund. Lykken blev dog kort, da Margaret Thatcher, efter at landet var blevet medlem af EF i 1973, flyttede ind i Downing Street 10, og indførte gennemgribende sociale og økonomiske reformer. Siden har landet med få korte opblomstringer haft svært ved at rejse sig. Den fatale folkeafstemning i 2016 føjede blot spot til skade, da Storbritannien valgte at forlade EU. Brexit og 14 år med toryerne ved magten har gjort landet fattigt i en grad, der bringer mindelser fra 30'erne. Fem-åriges gennemsnitshøjde er skrumpet fire centimeter og en menneskelig degeneration af dimensioner. Op mod fem millioner børn lever nu under fattigdomsgrænsen, og med få meget rige mennesker og en enorm illegal indvandring, kan sammenhængskraften - og den særlige britiske ånd af hjælpsomhed, solidaritet og fællesfølelse - risikere at smuldre.
Søren Fahnøe vil med disse foredrag ikke kun give os en dybdegående indsigt i Storbritanniens historie, men også opfordre til debat om, hvad denne historie betyder for os i dag. Hver session afsluttes med en diskussion, hvor deltagerne kan dele deres tanker og refleksioner, og sammen udforske hvilken betydning historien har for nutidens samfund.
Glæd dig til et spændende efterår i godt selskab med en vidende og entusiastisk foredragsholder samt engagerede medkursister.
Der serveres Kaffe/the og småkager ved alle foredragene
Hold: 25119978.