Alt for mange børn, unge, voksne, ældre og deres pårørende udvikler belastningsreaktioner som følge af langvarig, kompleks og konfliktfyldt sagsbehandling. De udvikler symptomer på systemstress.
Det kaldes systemstress, fordi det er i mødet med systemet, at symptomerne opstår
Systemstress kan komme til udtryk på mange måder: Hjertebanken, svedige håndflader, kvalme forud, under og efter møder med kommunen. Søvnløshed, ændrede spisevaner og selvmedicinering. Angst for at åbne e-boks, når der er brev fra kommunen. For blot at nævne nogle få.
Jeg har udviklet en tilgang til at arbejde med systemstress, som jeg anvender i mit arbejde som privat socialrådgiver. I tilgangen arbejder de berørte borgere og deres pårørende sammen med mig i en vekselvirkning mellem viden om systemets krav til dem, deres reaktioner på disse krav, samt de indre og ydre ressourcer, der er til rådighed for dem i sagsbehandlingen.
Tilgangen danner grundlag for et meget populært foredrag om systemstress, hvor jeg introducerer begrebet systemstress, afdækker grunde til at systemstress opstår, og giver redskaber til håndtering af systemstress. Foredraget slutter med 5 gode råd til de, der har en sag, der bliver behandlet i kommunen. Herefter faciliterer jeg fælles refleksioner og udveksling af erfaringer.
Foredraget er gratis - husk tilmelding via NemTilmeld.